Инфекциозни болести

Често пъти състоянието на нашите пациенти изисква 24ч терапия и грижи в болнични условия.

В Многопрофилна Ветеринарна Клиника България има изграден голям блок за стационарни грижи и терапия , с 24часа наблюдение от квалифициран персонал и всичката нужна апаратура за контролирана инфузия чрез инфузионни помпи на венозни течности и медикаменти, мониторинг на критични пациенти.

Стационарът е просторен с обособени отделни зони , изградена е мощна система за вентилация и има достъп на естествена светлина, важно за животните и клиничните ни асистенти, полагащи грижа за тях.

Има изграден и отделен сектор Инфекциозен стационар за животни болни от инфекциозни заболявания, който има отделна вентилация и отделен санитарен възел. Терапията на инфекциозните пациенти в болнични условия често пъти е решаваща за тях, тъй като състоянието им е критично, много динамично и променящо се много пъти в рамките на един ден, което определя нуждата от постоянно наблюдение и най- адекватната терапия. Венозното приложение на лекарства и венозното вливане на течности са изключително важни в корекцията на дисбалансите, настъпили в организма, в следствие заболяването.

Едни от на най-често срешаните инфекциозни заболявания при нашите пациенти са:

Парвовироза при кучето - вирусно заболяване, което се среща при подрастващите кучета и може да завърши с фатален край. Симптомите са диария и повръщане, което води до обезводняване на пациента. Лечението се извършва само и единствено в болнични условия при специален режим.

Панлекопенията при котките е друго вурусно заболяване, което протича с диария, повръщане, висока температура и с висок риск смъртност.

Корана вурус при кучето и котките - често се среща при подрастващите четириноги. Симптомите са диария и повръщане, които обикновено водят до обезводняване на организма. Короновирусната инфекция на кучето и котката не се пренася на човек.

Калицивирус - симптомите това заболяване засят горните дихателни пътища, предизвикват конюнктивит и възпаление на устната лигавица, наречено стоматит. Чести усложнение са увреждане на ставите и двигателната мускулатура.

Ако вашето животно се лекува в стационара на болницата, Вие можете да получите информация за състоянието му по телефона или да дойдете за свиждане на място всеки ден след 13 ч до 18 ч.

Благодарение на всеотдайните грижи на клиничните асистенти и лекарите ни вашите животни не само ще бъдат лекувани,но ще получат и топлина и грижа, които Вие бихте има дали у дома.

Запишете час
s