Неврология

Невролгичните заболявания включват заболявания на мозъка, гръбначния мозък и централната нервна система. Ако вашето животно показва симптоми на конвулсии и гърчове, парализа или остра болка от гърба, това може да са признаци на неврологично заболяване. Ветеринарният лекар извършва обстоен преглед и проверява рефлексите на вашето животно. Вашата история за симптомите, които вашето животно проявява, също е важна за нас.

Поставянето на правилна диагнозата обикновено изисква повече и по-сложни образни изследвания, тестове и вземане на проби, който лекарят преценява спрямо състоянието на пациента.

Водещо в България отделение за Ветеринарна Неврология и Неврохирургия, със завиден опит и многогодишна история на успехи. Нашият изключително компетентен и експертен екип, съставляващ се от разностранни специалисти гарантира най-високо ниво на диагностика, лечение и хирургични решения за нервната система на животните, осигурявайки грижи 24/7.

Какви са някои от симптомите на неврологични проблеми при животните?

Симптоми могат да включват нередности в движението, координацията, баланса, залитания, необичайно поведение при допир или зрителни нарушения.

Какво включва неврологичният преглед на животното?

Неврологичният преглед включва оценка на нервната система, рефлекси, състояние на координацията и провеждане на необходими тестове за по-подробна диагностика.

Как се поставя диагноза на неврологично заболяване?

Диагнозата обикновено се определя чрез комбинация от клинични симптоми, неврологичен преглед и допълнителни изследвания като рентген, МРТ или кръвни тестове.

Какъв е процесът на неврохирургично лечение?

Неврохирургичното лечение може да включва оперативна интервенция за премахване на тумори, коригиране на структурни аномалии или облекчаване на компресия върху нервни структури.

Какви са шансовете за възстановяване след неврологично или неврохирургично лечение?

Шансовете за възстановяване варират в зависимост от видът на заболяването, степента на увреждане и ефективността на лечението. В някои случаи животното може да се възстанови напълно, докато в други случаи лечението може да облекчи симптомите и подобри качеството на живот.

Запишете час