Образна диагностика

В нашата клиника използваме всички налични най-съвременните технологии и методи за образна диагностика, за да осигурим точни и бързи диагнози. Образната диагностика във ветеринарната медицина е съвременен и неизменно важен инструмент за прецизно диагностиране на заболявания при домашните животни.

МВК "България", предлага услуги в Образна диагностика.:

Ехография на сърцето: Известна като ехокардиография, тази процедура позволява визуализиране на структурите и функциите на сърцето. Помага за откриване на сърдечни проблеми като разширение на сърцето, клапни дефекти и други сърдечни разстройства

Ехография на вътрешни органи: Тази процедура позволява на сонографа да изследва органите като бъбреци, черен дроб, пикочен мехур, далак , бял дроб и други. Тя помага за откриване на наличие на тумори, камъни, инфекции и други проблеми в тези органи.

Ехография на очите: Тази процедура се използва за визуализиране на очната камера, хрущяла, роговицата, лещата и други структури на окото. Помага за диагностициране на очни заболявания и увреждения

Мускулоскелетна ехография: Използва се за проследяване на ставите, мускулите и сухожилията на животното. Помага за откриване на артрит, травми, инфекции и други мускулоскелетни проблеми.

Ехография на кожата и абдоминалната стена: Тази процедура позволява на ехографиста да преглежда кожата, подкожния слой и абдоминалната стена за различни проблеми.

Ехография на мозъка: Използва се за визуализиране на структурите и здравословното състояние на мозъка на животното. Може да помогне за диагностициране на мозъчни травми, генетични аномалии и други заболявания

Дигитален рентген - предоставя ни бърз и точен начин за визуализиране на костите и ставите на животното, което ни помага да диагностицираме фрактури, артрит и други ортопедични проблеми.

Главното предимство на дигиталния рентген е, че предоставя бърз и точен начин за диагностициране на различни ортопедични проблеми, като фрактури, артрит, дегенеративни заболявания на ставите и други нарушения на мускулно-скелетната система. Този метод е от съществено значение за ветеринарната медицина, тъй като позволява на ветеринарния лекар да получи ясен и детайлен образ на проблемните зони на животното без да налага излишно излагане на рентгенови лъчи.

Дигиталният рентген носи и други предимства, като по-ниска доза на радиацията, увеличена чувствителност и възможност за обработка на изображенията за по-добро визуализиране на структурите. Тези фактори водят до по-бързо и по-точно определение на проблемите, което в крайна сметка подобрява качеството на грижата за животното и оптимизира лечебните процеси.

Запишете час

Често задавани въпроси

Ехографията е диагностична методика, използваща ултразвукови вълни, за създаване на изображения на вътрешни органи и тъкани на животните. Този метод позволява на ветеринарните лекари да визуализират структурите в тяхна детайлност.

Ехография се използва за визуализиране на органите като сърце, бъбреци, черен дроб, далак и урогениталната система. Тя помага за диагностициране на заболявания и наблюдение на развитието на бременността.

Ехографията обикновено е безопасна и неинвазивна процедура. Няма известни опасности за животните и не се изисква анестезия.

Дигиталният рентген е метод за визуално изобразяване на вътрешните структури на животните чрез използване на рентгенови лъчи. Снимките се придобиват в цифров формат, което позволява по-бърза визуализация и съхранение.

Дигиталният рентген може да помогне за диагностицирането на костни фрактури, артрит, сърдечни заболявания, проблеми с дихателната или урогениталната система и други здравословни проблеми.