Компютърен томограф (КТ) Скенер

Компютърният томограф е изключително мощен и извършва прецизни рентгенови сканирания на тялото на животното, което ни позволява да получим детайлни снимки на вътрешните структури, органи и тъкани.

Системата на КТ е оборудвана със сензори, които предоставят 360-градусово въртене около животното, създавайки детайлни снимки във всяка плоскост. Това позволява на ветеринарния лекар да проучва структурите и органите от различни ъгли, което е от изключително значение при поставянето на сложни диагнози.

Компютърният томограф има важни приложения във ветеринарната медицина, особено при изследвания на сложни ортопедични случаи, заболявания на главния мозък и вътрешни органи, както и при оценката на патологични състояния.

Предимствата на КТ включват значително по-кратко време на сканиране в сравнение с други методи за образна диагностика, висока резолюция на снимките, по-малко изисквания за анестезия и по-малко стрес за пациента.

С помощта на компютърния томограф в нашата клиника можем да предоставим бърза и точна диагностика, което е от съществено значение за определянето на подходящият план за лечение на вашето домашно или диво животно.

Предстои Ви изследване на Вашият домашен любимец, моля прочетете внимателно указанията и ако имате все още въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.

Запишете час

Често задавани въпроси

Процедурата на компютърен томограф (CT) за домашните любимци е подобна на тази при хората. Вашето животно ще бъде поставено в специална позиция на томографичната маса с лека седация, след което ще бъде излагано на рентгенови лъчи, които създават детайлни снимки на вътрешните му органи и тъкани. Процедурата е обикновено безболезнена и отнема няколко минути.

Времето, необходимо за изпълнение на компютърния томограф, може да варира в зависимост от сложността на случая и размерите на животното. Обикновено изследването отнема от няколко минути до около половин час. Може да се наложи да оставите домашния любимец за няколко часа, за да се осигури пълното и качествено изпълнение на процедурата. .

Използването на компютърен томограф във ветеринарната медицина е общоприета практика и обикновено е сравнително безопасно.

Цените за компютърен томограф могат да варират в зависимост от областта която се изследва, сложността на случая и размерите на животното. След получаването на резултатите, може да са необходими допълнителни консултации или процедури, които ще бъдат обсъдени с вас от вашия ветеринарен лекар.