Ядрено магнитен резонанс

Ядрено-магнитна резонанс (ЯМР) - несравнимо точен метод за получаване на снимки в триизмерен формат мощен и неинвазивен метод за образна диагностика. Този метод е изключително полезен при изследванията на меките тъкани, като мускули, сухожилия, вътрешни органи и централната нервна система.

Компютърният томограф има важни приложения във ветеринарната медицина, особено при изследвания на сложни ортопедични случаи, заболявания на главния мозък и вътрешни органи, както и при оценката на патологични състояния.

Важно е да отбележим, че ЯМР е неинвазивен метод, който не използва рентгенови лъчи и не носи риск от излагане на животното на вредни радиации. Това го прави безопасен за диагностициране на бременни животни и млади животни, които са по-чувствителни към радиация.

С наличието на Ядрено-магнитна резонанс в нашата клиника можем да осигурим бърза и надеждна диагностика на сложни медицински случаи, което е от изключително значение за здравето на вашите пациенти.

Предстои Ви изследване на Вашият домашен любимец, моля прочетете внимателно указанията и ако имате все още въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.

Запишете час

Често задавани въпроси

ЯМР е нетравматична диагностична техника, използваща магнитни полета и радиочестотни вълни, за създаване на подробни снимки на вътрешни органи и тъкани на животни.

ЯМР се използва за детайлно визуализиране на меки тъкани, кости и нервни структури. Това помага при постановката на точни диагнози за различни заболявания..

Животното се поставя в специална машина, която създава магнитни полета. Той трябва да бъде в безопасност и недвижим по време на изследването, което обикновено отнема около 30-60 минути.

ЯМР е обикновено безопасен метод, но има известни ограничения за животни с метални импланти или тези които са в критично състояние и не могат да понесат кратка газова анестезия.

ЯМР е обикновено безопасен метод, но има известни ограничения за животни с метални импланти или тези които са в критично състояние и не могат да понесат кратка газова анестезия.